Home » Blog » Emoties » Angst

Angst

door | 19 nov, 2021 | Emoties

Lukas 22:39-46 En Hij ging de stad uit en vertrok, zoals Hij gewoon was, naar de Olijfberg; en ook Zijn discipelen volgden Hem. Toen Hij op die plaats gekomen was, zei Hij tegen hen: Bid dat u niet in verzoeking komt.
En Hij verwijderde Zich van hen ongeveer een steenworp afstand, knielde neer en bad: Vader, als U wilt, neem deze drinkbeker van Mij weg; maar laat niet Mijn wil, maar de Uwe geschieden.
En aan Hem verscheen een engel uit de hemel, die Hem versterkte. En Hij kwam in zware zielenstrijd en bad des te vuriger. En Zijn zweet werd als grote druppels bloed, die op de aarde neervielen.
En toen Hij van het gebed opgestaan was, kwam Hij bij Zijn discipelen en vond hen slapend van droefheid. En Hij zei tegen hen: Hoe kunt u slapen! Sta op, en bid dat u niet in verzoeking komt.
Markus 14: 41 En Hij kwam voor de derde keer en zei tegen hen: slaap nu maar verder en rust; het is genoeg, het uur is gekomen; zie, de Zoon des mensen wordt overgeleverd in de handen van de zondaars.

Ben jij angstig? Voel je de emotie angst? Hoe kun je dat als Christen rijmen met: ‘werp al uw zorgen op Mij?’ Jezus zelf is zo angstig dat Zijn zweet als grote druppels bloed op de aarde vallen! Hij weet wat angst is en maakt het mee. Hij weet namelijk wat Hem te wachten staat. Waar het om gaat: hoe gaat Jezus ermee om? Hij berust zich over zijn lot. Door de angst heen bidden en huilen, intens contact met God. En dan rust vinden in de welke situatie dan ook? Vind je dit moeilijk en heb je het gevoel dat de emotie je overspoeld, ik wil je graag helpen om te leren omgaan met emoties en vooral te kijken naar de behoefte eronder.

Over Hester

Luisterend oor, rustig, nuchter, gastvrij, Godvrezend, bemoedigend.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin